Starea de spirit

Updated: May 6, 2020


Starea de spirit, sau modul in care te simti in momentul de fata iti schimba si modul de a percepe lucrurile din jurul tau.

Cati dintre voi nu s-au confruntat cu stari de nervozitate, iratibilitate si suparare?

Eu sigur va spun ca am trecut prin aceste stari ori de cate ori eram pusa intr-o situatie in care nu vroiam sa fiu, sau dadeam importanta la tot ce credea lumea despre mine. Iar acest concept era gresit, dar nu sti cum poti deveni atat de vulnerabil si sa lasi ca toti acesti factori externi sa iti afecteze starea de spirit, cat si viata in general.

Poate din cauza ca eram intr-un mediu unde ma simteam mereu invinuita pentru greselile altora,( eu sunt genul de persoana care isi recunoaste vina si imi asum orice greseala facuta, gandidu-ma cum as putea remedia greseala pe viitor ) sau poate pentru ca eram inconjurata de oameni critici si ii auzeam mereu cum cutarescu a facut ceva si nu a facut bine etc.

Consider ca vina este a mea daca am lasat acest lucru sa ma afecteze, dar mi-am dat seama ca trebuie sa fac ceva si sa am mai multa incredere in mine ,asa ca am lasat la o parte tot ce credea lumea si mi-am vazut de drumul meu. De noi depinde fericirea si de noi depinde modul in care vrem sa traim.

Nu zic ca si crititicile nu pot fi bune, ele pot fi constructive si te pot ajuta sa te dezlvolti, dar conteaza modul in care privesti "problema".Cum ne mentinem in echilibru?


Cand spunem echilibru ne gandim la o balanta. Iar aceasta balanta se va mentine echilibrata doar daca aducem mereu beneficii mintii si corpului nostru.

Cateva metode de a mentine balanta in echilibru, cat si starea de spirit la niveluri optime ar fi: cititul, meditatia, hobby-uri ( pictura, dans, cantat, blogging:), etc.), sportul, cat si alimentatia! Stiu ca nu va place cand vorbim de alimentatie, dar si ea este raspunzatoare pentru starea voastra de bine. Se zice ca intestinul este al doilea creier, de aici trage-ti voi concluziile.

De ce este important sa ne mentinem starea de spirit la un nivel optim?Pentru ca in acest mod ne mentinem sanatatea fizica cat si psihica! Pentru a fi constienti de noi, de cum ne simtim si cum sa raspundem in cazul in care suntem pusi in situatia de a fi criticati sau deranjati, este necesar sa meditam cu noi insine si sa ne cunoastem mai bine punctele forte cat si punctele slabe, astfel incat , atunci cand suntem in situatia data vom sti sa raspundem pe masura, fara a ne infuria si fara a ne afecta viata!

Asadar, mai multa incredere si rabdare cu voi!

Enjoy!

33 views0 comments