Schema de tratament pentru ameliorarea simtomelor din menopauza
top of page

Schema de tratament pentru ameliorarea simtomelor din menopauza

Menopauza este un proces in care inceteaza functia ovariana, astfel nu se mai secreta hormonii sexuali feminini progesteron si estrogen, ceea ce duce la schimbari mari in organism.



Varsta la care o femeie ajunge la menopauza este in functie de numarul de foliculi pe care-i pierde prin menstruatie, luna de luna, aceasta nascandu-se cu un numar fix de ovule, care se pierd la fiecare menstra, iar atunci cand menstra dispare pentru cel putin un an, se instaleaza si menopauza.


Varsta normala la care se intra la menopauza este dupa 40 de ani, daca aceasta apare si mai devreme sau mai târziu de 55 de ani, atunci este posibil ca alte probleme endocrinologice sa fie la mijloc, de aceea, macar o data pe an, controlul ginecologic sa fie obligatoriu pentru orice femeie de la varsta de 18 ani.




Simtome ale menopauzei

Modificarile aduse datorita scaderii de hormoni sexuali feminini, in special de scaderea estrogenului, afecteaza toate sistemele, de la par, unghii si piele, la o stare generala de rau, astfel, majoritatea femeilor care au intrat la menopauza prezinta semne de oboseala, ameteli, pierderi ale cunostintei, cefalee, crampe musculare, tensiune arteriala marita, dureri articulare, bufeuri, palpitatii, insomnii, schimbari ale dispozitiei, anxietate sau chiar depresie, crestere in greutate, uscaciune vaginala etc.


Cum pot fi ameliorate simtomele din menopauza


Fiind din cauza naturala, menopauza nu necesita un tratament medicamentos, dar simtomele, pot fi ameliorate prin diverse tratamente naturiste, care nu produc reactii adverse.


Imbratisarea unui stil de viata sanatos poate ameliora foarte mult din simtome, daca reducem din alimente nesanatoase, procesate si fara valoare nutritionala si introducem alimente bogate in vitamine, minerale si acizi grasi, ar ajuta organismul sa fie mai puternic in fata oricaror schimbari ale varstei.





Astfel, indicat este sa consumati alimente bogate in acizi grasi si omega 3,6,9 ( peste, nuci, alune, fistic, in), uleiuri bogate in vitamina E( ulei de masline, ulei din in etc.), legume verzi (salata, varza, brocoli, conopida, pastai verzi , fasole, sparanghel, kala etc.), legume bogate in betacaroten ca morcov, ardei rosu, cartof dulce etc., radacinoase ca telina, pastarnac si fructe care va plac, important ca mesele sa fie echibrate si sa nu sarim peste ele.


Hidratarea este foarte importanta, nu doar in perioada menopauzei, ci in general, mai ales datorita transpiratiilor ce apar datorita bufeurilor, se pierd saruri importante care pot produce alte dezechilibre si chiar deshidratare severa.



Schema de tratament pentru ameliorarea simtomelor din menopauza


Meno Soia-Isoflavone

Supliment pe baza de Soia-isoflavone, Calciu, Vitamina D3, Vitaminele B1, B2, B6, B9( acid folic), B12, Biotina, care, impreuna, contribuie la reducerea bufeurilor, a starilor de anxietate, la mentinerea sanatatii sistemului osos, al pielii, parului si unghiilor.




Mod de administrare: 1 comprimat pe zi, dupa masa, de preferabil in cursul zilei (dimineata sau la pranz).












Luminita-noptii 1000 mg



Supliment cu extract din semintele Oenothera biennis (Luminita noptii), bogate in omega 6, acid gamma linoleic, important in producerea prostaglandinei, ce sta la baza bunei functionari a celulelor, precum si in reglarea hormonilor si a diversilor compusi chimici din organism.

Are multiple beneficii, fiind un antiinflamator natural este recomandat in ameliorarea afectiunilor dermatologice, in dureri reumatismale, in activarea metabolismului si mentinerea unei stari mentale bune.


Mod de administrare: 1-2 capsule pe zi, dupa masa.









L-Lysine 550 mg


Lizina este un aminoacid esential care ajuta la recuperarea organismului dupa efort, la intarirea imunitatii, la refacerea tesuturilor musculare si osoase, la fabricarea colagenului din tesuturi, reduce stresul si nivelul de cortizol, ajuta la combaterea virusului herpetic, mentine nivelul de calciu din organism, previne depunerea calciului pe artere, etc.

Mod de administrare: 1 comprimat dimineata si 1 comprimat seara, dupa masa.






Suplimentele recomandate mai sus nu inlocuiesc vreo masa si nu vindeca boli, acestea doar ajuta la ameliorarea simtomelor din menopauza si la reglarea functiilor pentru a avea un stil de viata normal.


Pentru ca si aparatul genital sufera schimbari majore, iar lipsa unei lubrifieri naturale poate duce la iritatii si uscaciune vaginala, recomand cateva dispozivite medicale pe care le puteti folosi pentru a imbunatati viata sexuala si flora vaginala.


Mastrelle® Madame 45+ gel vaginal este eficient in hidratarea si lubrifierea mucoasei vaginale, restabilirea elasticitatii normale, precum si in tratamentul si preventia uscaciunii vaginale datorate deficitului fiziologic de estrogeni din timpul premenopauzei, menopauzei si postmenopauzei, sau deficitului indus de estrogeni ce apare posthisterectomie (totala sau partiala) sau in timpul folosirii de contraceptive.


Ajuta in procesul natural de vindecare a microleziunilor induse prin frictiunea de la nivelul mucoasei vaginale.





Durex Lubrifiant Naturals H2O


Lubrifiantul pe baza de apa ce poate ajuta la diminuarea disconfortului din timpul actului sexual, cauzat de senzatia de uscaciune vaginala.



Intra in comunitatea de pe facebook sfaturisanatoase.com pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii cu privire la un stil de viata sanatos!


Intra in grup accesand linkul >>>>sfaturisanatoase.com<<<<<


Sanatate, mai buna decat toate!

bottom of page