Recomandari naturale in boli inflamatorii


Inflamatia este o reactie naturala a organismului la o rana sau la o infectie.

O inflamatie prea mare poate duce la imobilitate, la slabirea tesutului muscular, pierderea in greutate si chiar incapacitatea de a lupta cu boala.

Orice tesut sau organ din corp se poate inflama, intern sau extern, de obicei inflamatia interna este determinata de bacterii sau alte boli ca alergii, anemie, artrita, astm, boli autoimune, boala Crohn, osteoartrita, , ulcer peptic sau colita ulceranta.

Inflamatia externa este rezultatul unei rani sau poate fi si cauza unei reactii alergice, a infectiilor sau a altor factori.

Din nefericire sursa inflamatiei este foarte greu de depistat.Pentru a reduce riscul inflamatiilor din organism este bine sa avem o dieta bogata in fructe si legume.


Unele plante ca lucerna, aloe vera, afine, boswellia si turmerincul sunt recomandate in anumite afectiuni inflamatorii, la fel si gheara matei, piperul de cayenne, coaja de salcie alba , echinaceea , ghiara diavolului, trifoiul rosu, urzica su yucca sunt bune pentru inflamatii.


Pentru a beneficia de efectul multiplu a antiinflamatoarelor naturale este indicat sa se foloseasca si extenr, la locul dureros , cataplasme.Cataplasmele sunt combinatii de plante sub forma de pasta medicinala, unde se pot amesteca schinduf cu seminte de in, gentiana si/ sau mustar, extracte din frunze de maslin si se aplica pe locul dureros si inflamat.

Se recomanda sa aveti o dieta bogata in flavonoide (antioxidanti puternici ), alimente crude si hidratare cu apa, ceaiuri de plante si sucuri proaspete.


Inainte de a administra orice fel de supliment este bine sa va consultati cu specialistul pentru o recomandare corecta.

Sanatate, mai buna decat toate!

Pentru alte informatii urmareste pagina de facebook sfaturisanatoase.com

Citeste si :

https://www.sfaturisanatoase.com/post/exclusiv-tori-spelling-intre-familie-si-business
https://www.sfaturisanatoase.com/post/boala-meniere-afecteaza-femeile-mai-mult-decat-barbatii
https://www.sfaturisanatoase.com/post/de-ce-este-quercitina-atat-de-cautata-in-aceasta-perioada-si-ce-proprietati-vindecatoare-are

33 views0 comments