Recomandari in boala de reflux gastroesofagian

Updated: Jan 9, 2021Boala de reflux gastroesofagian este o senzatie de arsura si de durere in stomac si/sau in piept, in spatele sternului ce poate fi insotita de balonare, gaze, greata , senzatie de sufocare cu/fara gust acid/ acru la nivelul gatului.


Poate fi declansata de anumite alimente ca alcool, cafeina, ciocolata, citrice, grasimi si alimente grase prajite (fast-food), menta, alimente condimentate, rosii si produsele ce le contin.


Este important ca alimentatia sa se schimbe pentru o perioada si trebuie sa renunti la mancarurile care pot provoca aciditate la nivel gastric, astfel, vei introduce in alimentatie, mancaruri cu un ph acid mai scazut, iar mesele trebuie sa fie dese, la 2-3 ore si in cantitati mai mici.

De evitat produsele lactate si care contin gluten, acestea pot provoca reflux gastroesofagian chiar daca nu suferi de intoleranta la ele.

Pentru a evita reactiile adeverse din anumite tratamente medicamentoase, exista si variante naturale de tratare a bolii de reflux gastroesofagian cum ar fi:Tratament fitopat:

-papaya

-aloe vera

-iarba matei

-fenicul

-ghimbir

-radacina de nalba

-lemnul dulce
Suplimente cu:

-pancreatina si bromelaina (enzime necesare pentru digestie)

-vitamine din complexul B (ajuta digestia)

-calciu, magneziu, potasiu (au efect alcalin la nivelul stomacului)

-metilsulfonil-metan (MSM) (calmeaza hiperaciditatea fara sa deregleze echilibrul normal acid/alcalin)

-Acidophilus - probiotic (reface flora bacteriana buna de la nivelul tractului digestiv)


Sanatate, mai buna decat toate!🌸Inainte de a administra orice supliment sau medicament este necesara consultatia unui specialist!


Enjoy!

Citeste si medic-chat-reguli-de-aur-pentru-o-viata-sanatoasa
Citeste si un-dulce-fara-gluten-mai-sanatos
Cisteste si de-ce-este-quercitina-atat-de-cautata-in-aceasta-perioada-si-ce-proprietati-vindecatoare-are
75 views0 comments