Prajitura intoarsa cu ingrediente bio! Yum, Yum!
top of page

Prajitura intoarsa cu ingrediente bio! Yum, Yum!


Am deja doi ani de cand folosesc doar produse de calitate, cand vine vorba de alimentatia mea, iar produsele bio si fara gluten sunt cele mai indicate cand suferi de intolerante sau doar vrei sa-ti mentii stilul de viata echilibrat si cat mai sanatos posibil. Se stie ca zaharul alb, esentele din comert necertificate ecologic si multe alte produse procesate pot dauna organismului, mai ales daca ai si alte probleme de sanatate ca diabet, probleme hepatice sau intestinale, probleme ale sistemului imunitar etc., este necesar ca alimentatia sa fie cat mai calitativa si sa aduca aport nutritional benefic in restaurarea starii de bine, ajutand organismul sa lupte mai usor impotriva factorilor externi ce pot dauna sanatatii noastre.




Din aceasta cauza suntem nevoiti sa renuntam la a manca multe din alimentele ce se gasesc in comert, deoarece nu ne fac sa ne simtim bine, iar pentru asta cautam sa ne preparam singuri, acasa , cu ingrediente simple, retete simple , dar cu produse de calitate care aduc beneficii organismului nostru.

Astazi va propun o reteta ce am incercat-o pentru prima data si a iesit spectaculos de gustoasa!

Prajitura/Placinta intoarsa din dovleac si mere rosii! Yum, Yum!!




Ingrediente:

*Bostan placintar 1/2 - 1buc

*Mere rosii 4 Buc

*Iaurt grecesc 2 buc

*Faina fara gluten (mix de faina gasiti aici) 1 cana

*Oua 4 buc

*Zahar brun

*Unt 50 g

*Extract de vanilie 

*Scortisoara macinata 

*Praf de copt



Mod de preparare:

    Se taie bucati subtiri de bostan si se pun intr-o tigaie cu 1-2 linguri de zahar si se rumenesc pana lasa o zeama, la fel procedam si cu merele, dupa care se aseaza in tava tapetata( eu am folosit una rotunda) si se presara peste ele scortisoara macinata.



   Pentru blat folosim albusurile de la oua pentru a le bate cu un mixer , spuma, cu zaharul ramas si extractul bio de vanilie ( nu imi plac prajiturile prea dulci de aceea folosesc zahar cat mai putin posibil, doar pt gust), eu am inlocuit zaharul alb cu  cu un zahar brun,se poate schimba cu  sirop de agave sau sirop de artar sau miere de albine, si veti avea o placinta baby friendly pe care o puteti imparti cu copilul vostru!



    Dupa ce spuma s-a format se incorporeaza faina , putin cate putin, apoi se amesteca si galbenusurile cu untul ( topit si racit in prealabi), apoi se adauga praful de copt in compozitie si se amesteca cu un mixer. Compozitia nu este pentru un strat gros de blat, din contra, dupa coacere este moale si gustos, ca o tarta.

    Compozitia de aluat formata va fi una usor cremoasa , se toarna peste dovleac si mere atfel incat sa le acopere! Se da la cuptorul preincalzit la 170-180 grade C pentru 50-60 min.

       Se face testul scobitorii!! Dupa ce ati scos placinta din cuptor aceasta se rastoarna pe o farfurie in asa fel incat merele si dovleacul sa fie la suprafata, se lasa la racit , si se depoziteaza la frigider!


      Deasupra placintei puteti pulveriza zahar vanilat pudra sau puteti orna cu sirop de artar/agave, sau chiar inghetata facuta in casa!


Bon apetit!








bottom of page