Otravirea cu plumb, remedii naturale pentru o viata sanatoasa!


Dupa cum am invatat si la scoala, plumbul este un metal greu, de culoare gri-argintiu, ce este folosit ca materie prima pentru fabricarea diferitelor produse.

Dar ce nu stiati este ca ne putem intoxica cu plumb. Da, acest mecanism de intoxicare se numeste saturnism, aceasta boala o au in special persoanele care lucreaza in mediu cu plumb.Cert este ca ne putem imbolnavi si chiar daca nu lucram cu plumbul ci doar consumam alimente care au fost depozitate in recipiente cu plumb, sau daca bem apa de la robinetul unor cladiri vechi ale caror tevi sunt confectionate din plumb, etc. Mare grija la copii care mananca varul de pe pereti, unele vopseluri contin plumb, iar ingerarea lor poate duce la intoxicatie.

Ce simtome pot aparea in cazul intoxicarii cu plumb?

La adulti pot aparea simtome dupa doar cateva saptamani, insa la copii pot aparea simtome chiar si dupa cateva zile de la ingerare.

Persoanele intoxicate cu plumb au colici gastrointestinale , gingii invinetite, slabiciune musculara, anxietate, artrita, confuzie, oboseala cronica, diaree, guta, insomnie, dificultati de invatare, pierdere a apetitului, gust metalic in gura, convulsii, tremor si vertij. In cazuri foarte grave intoxicatia poate duce la orbire, retard mintal, paralizie si chiar deces.


Pentru ca nu stim mereu in ce sol au fost crescute alimentele pe care le consumam, daca pamantul a fost sau nu contaminat, sau cum au fost depozitate legumele, sau cu ce apa au fost spalate, ori daca apa care curge la robinet si o folosim pentru baut sau la prepararea mancarii este sigura si in parametrii normali.

De aceea este mai bine sa prevenim decat sa tratam, exista unele suplimente ce pot ajuta organismul sa lupte cu intoxicatia cu plumb.

1. Acid alfa lipoic- ajuta la detoxifiere de metale poluante, este si un bun antioxidant;
2. Calciu si Magneziu (forma chelata)- previne depozitarea plumbului in tesuturi si echilibreaza asimilarea calciului;
3.Alge / Lucerna- contin minerale esentiale, in special calciu si magneziu, elimina depozitele nedorite de metale;
4. L-lizina, L-cisteina si L-cistina- sunt aminoacizi care contin sulf, ajuta la absorbtia calciului si elimina metalele grele;
5. Metilsulfonil-metan (MSM) - ajuta la detoxifierea de metale grele si este si un puternic antiinflamator;
6.Usturoi- Protejeaza siatemul imunitar si ajuta la eliminarea plumbului;
7. Vitamina C -ajuta la neutralizarea efectelor plumbului;
8. Zinc - poate inlocui plumbul si scade suprasolicitarea organismului ( persoanele cu nivel ridicat de plumb au de obicei un nivel scazut de zinc si calciu);
9. Vitaminele din complexul B -acestea ajuta eliminarea plumbului de la nivelul creierului.

Exista si alte metode de prevenire intoxicarii cu plumb, adoptarea unei diete echilibrata cu fibre si pectine ( pectinele se gasesc in mere in mare parte), mancati plante crucifere ca fasole, varza, conopida, broccoli; oua, usturoi, pastai, ceapa si spanac.


Evitati fumatul, caci si in tigari se gaseste plumbul, verificati intotdeauna etichetele cand cumparati produsele chiar si cosmeticele pot avea plumb, in special cele din Orientul mijlociu, chiar si unele suplimente sau medicamente.


Ca si paranteza va recomand sa faceti o analiza a apei sa va asigurati ca nivelul de plumb si alte minerale este unul optim.

Aveti grija la antichitati, la produsele din ceramica, pot fi atragatoare dar vesela de acest tip contine mai mult plumb decat cea fabricata in ultimul timp. Sa le folositi doar in scopuri decorative!

Bebelusii si copiii nu ar trebui hraniti din vesela sau din pahare de cristal!

Nu intoarceti pe dos pungile pentru a pastra alte alimente, deoarece cerneala folosita ca sa imprime eticheta contine cantitati considerabile de plumb, acesta nu trece prin punga dar la contactul cu el poate contamina alimentele!

Sanatate, mai buna decat toate!Citeste si :
https://www.sfaturisanatoase.com/post/un-dulce-fara-gluten-mai-sanatos

https://www.sfaturisanatoase.com/post/poevestea-lui-emi-copilul-fluture


75 views0 comments

Recent Posts

See All