Ce este monolaurina?


Monolaurina este un monoester format din glicerol si acid lauric, se gaseste in uleiul de cocos si este similara cu alte monogliceride gasite in laptele matern.


Acidul lauric este un acid gras monosaturat care se extrage din nuca de cocos, acesta poate fi ingerat iar corpul uman il transforma in monolaurina.Uleiul de cocos, crema de nuca de cocos, nuca de cocos rasa si alte produse sunt surse excelente de acid lauric si monolaurin, doar ca nu exista studii care sa arate ca o cantitate mica din alimentatie poate avea efectele terapeutice ale monolaurinei extrase din laborator din nuca de cocos.

Din aceasta cauza, pentru a beneficia de efectele terapeutice ale monolaurinei, se poate administra sulimente ce contin monolaurina sau acid lauric.
Este cunoscut faptul ca monolaurina inactiveaza virusurile acoperite de lipide prin legarea de invelis lipid-proteic al vurusului, impiedicand astfel atasarea si intrarea in celulele gazda, ceea ce face imposibila infectia si replicarea. Alte studii de laborator arata ca monolaurina dezintegreaza invelisul viral protector, ucigand virusul.
Monolaurina a fost studiata pentru a inactiva multi agenti patogeni, inclusiv virusul Herpes simplex si Chlamydia trachomatis, de asemenea, prezinta efecte promitatoare impotriva bacteriilor gram-pozitiv cat si gram-negativ, ciupercilor si protozoarelor, bacteriilor E. Choli, Candida albicans, Helicobacter pylori, Giardia lambia, Staphylococcus aureus si alti microbi, au fost neutralizati de monolaurina in studiile stiintifice.

Monolaurina a prezentat, de asemenea, proprietati antibacteriene si anti-biofilm impotriva Borrelia burgdorferi si Borrelia garinii, bacteria care provoaca boala Lyme la om.Dozele terapeutice ale monolaurinei pot fi cuprinse intre 500 mg -1000 mg pe zi, se fac cure de 1-3 luni si se poate administra in completarea terapiei cu antibiotice si probiotice, ajutand organismul sa combata infectia mai rapid, sau in completarea tratamentelor virale/ fungice/deparazitare.Sanatate, mai buna decat toate!

Sursa : Wikipedia

Secom.ro
73 views0 comments

Recent Posts

See All