Bronsita si remedii naturale


Plamanii sunt printre cele mai mari organe ale corpului iar fara ca ei sa fie functionabili organismul nostru nu ar putea supravetui. In plamani se face schimbul dintre oxigen si dioxidul de carbon, aerul pe care il respiram intra in organismul nostru prin trahee , si acestea se leaga cu bronhiile,ramuri ale abrorelui respirator, oxigenul ajungand in alveole si eliminand bioxidul de carbon.

Bronsita este o boala inflamatorie sau obstructiva care afecteaza canalele aeriene impiedicand plamanii sa primeasca suficient oxigen datorita acumularii de mucus; aceste acumulari pot fi insotite si de alte simptome precum tuse, febra, dureri de piept si/sau de spate, oboseala, dureri in gat, dificultati de respiratie si uneori frisoane.
Bronsitele apar de obicei in perioadele reci ale anului si incep de obicei ca o raceala.


Bronsitele pot fi acute sau cronice, cea acuta fiind provocata, in general de o infectie bacteriana sau virusuri. De obicei in cateva saptamani bronsita acuta trece de la sine, dar daca sistemul imunitar este slabit, aceasta poate duce la pneumonie.


Bronsita cronica apare atunci cand plamanii sunt iritati frecvent de anumiti factori externi ca fumul de tigara, aerul poluat, noxe, alergeni etc.Femeile fac mai des bronsita decat barbatii, iar boala se intalneste mai des la persoanele de peste 45 de ani.
Remedii naturale :

- picnogenol- este un antioxidant puternic care elimina substantele periculoase si potejeaza plamanii


-quercitin- antioxidant puternic si antihistaminic; pentru o absorbtie mai buna se recoamnda sa se asocieze cu vitamina C si bromelaina.
-vitamina A - pentru protejarea si vindecarea mai rapida a tesuturilor
-conezima Q10- antioxidant puternic ce ajuta la eliminarea factorilor toxici din organism si pentru a imbunatati circulatia sanguina
-MSM ( metilsulfonil-metan)-testele clinice au aratat ca este un antiinflamator eficace in problemele de plamani ca bronsita, pneumonia, emfizem, chisturi sau afectiuni produse de fumat.
-Vitamine din complexul B- acestea activeaza enzimele care ajuta la vindecarea organismului intr-un mod mai rapid


-Usturoi-antibiotic natural care ajuta la detoxifiere si reducerea infectiei din organism.
-N-acetilcisteina -purtator de aminoacizi cu sulf ajuta la scaderea vascozitatii mucusului din bronhii si la eliminarea acestuia (expectorant).
-Extracte din ciuperci medicinale ( Shiitake / Reishi) -cresc imunitatea si ajuta organismul sa lupte cu infectiile virale.


Inainte de a folosi orice supliment alimentar este necesa sa va consultati cu un medic sau un specialist in domeniul medical.


Sanatate, mai buna decat toate!

Daca v-a placut articolul nu uitati sa-l impartasiti si cu persoanele dragi pentru a afla cele mai bune informatii despre sanatate!
Citeste si https://www.sfaturisanatoase.com/post/boala-paradontala-paradontoza
Citeste si https://www.sfaturisanatoase.com/post/de-ce-este-quercitina-atat-de-cautata-in-aceasta-perioada-si-ce-proprietati-vindecatoare-are
Cisteste si https://www.sfaturisanatoase.com/post/skintellectual-check-diana-baicu-campania-nuexistanusepoate2020-si-tratamente-pentru-ten-acneic

45 views0 comments

Recent Posts

See All