google-site-verification=r1b0XjXmKJXlBvQS1G6fWP_g5QnFVo7c0SZy7be456M sinsay.com/ro%20 perfect-tour.ro%20
top of page

Alergia alimentara! Cauze si manifestari


Alergia se produce cand sistemul imunitar al organismului reactioneaza exagerat la expunerea la o anumita substanta.


Simtomele alergice sunt mai severe la sugari si la copii, dar acestea pot aparea la orice varsta chiar daca pana atunci nu ai avut probleme cu un anumit aliment pe care ani de zile l-ai mancat fara probleme.




Alergiile alimentare pot fi de 2 feluri:



  1. Alergie imediata

Aceasta se manifesta imediat dupa ingerarea alimentui, este mediata prin anticorpi din clasa imunoglobulinelor E (IgE) si este tipul de reactie ce poate avea potential de severitate pana la socul anafilactic.






2.Alergie intarziata

Pot aparea reactii chiar si dupa 6 ore de la ingerarea alimentului.

Reactiile alergice tardive sunt mediate prin alte tipuri de reactii imune, cu implicarea unor celule cu memorie, ce vor recunoaste si declansa semnalul inflamatiei alergice in tesuturi.

Simptomatologia imbraca forme variate: manifestari orale, gastrointestinale, cutanate, cardiovasculare, sistemice, astfel simtomele pot varia de la diaree si stari de voma, dureri de cap si greata, mancarimi ale pielii, palpitatii si atacuri de panica.




Ce este anafilaxia(socul anafilactic)?

Anafilaxia reprezinta o reactie potential fatala care include dificultatea in respiratie si inducerea starii de soc in intreg organismul; reactiile pot afecta simultan diferite parti ale corpului (de exemplu, durere de stomac insotita de eruptie cutanata). Socul anafilactic poate determina urmatoarele semne si simptome: senzatie de slabiciune, ameteli, cefalee, zgomote auriculare, tulburari de vedere cauzate de hipotensiunea arteriala, care pot evolua pana la colaps vascular.


Daca aveti simtome asociate unei alergii, mergeti la cel mai apropiat punct medical pentru a beneficia de ingrijiri medicale corecte!

Sanatate, mai buna decat toate!





Sursa reginamaria.ro



Daca ti-a placut articolul il poti impartasi si cu cei apropiati!



Citeste si :











Comments


bottom of page